A Jumpstyle-ról

A Jumpstyle egy zenei stílus és egy tánc, amit jellemzően erre a zenére adnak elő. Körülbelül 2002 környékére teszik a kialakulását, bár hasonló trackeket már adott ki a Rotterdam Tekkno label korábban is, de ezeket nem nevezhetjük még kimondottan Jumpstyle zenének. Az ezred fordulós Hardcore muzsikák forradalmának egyik mellék ágaként jött létre. Jellemzően torz dobok, és magas hangok elegye.
A stílus Hollandiából, s Belgiumból származik.
A jumpstyle zenére, belga fiatalok kitaláltak egy táncot, ami a lábak egy megadott ütemre, kötelező koreográfiára való előre és hátra lóbálásáról/lendítéséről szól, nehezítve azzal, hogy a lábváltásokat ugrások (jump) közben kell végrehajtani. Napjainkban igen népszerű lett ez a tánc, internetes videó megosztókon népszerűsítik, Hollandiában és Belgiumban bajnokságokat is rendeznek. A videómegosztókon található felvételeken legtöbbször Hardstyle zenékre járják a táncot a fiatalok. A német populáris elektronikus zenekar, a Scooter is látott fantáziát ebben és az utóbbi klipjeikben népszerűsítették a jumpstyle-t, de maga a zene nem kimondottan jumpstyle, de mutat hasonlóságot a műfajjal.
A táncnak többféle variánsa létezik két féle zenére: Jumpstyle(140-145bmp), Hardstyle(150bpm)

ReKo012009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

garai.peter

Én főleg csak a haverokkal szoktam összejárni, és valakinél gyakorolni. Ott szoktunk kitalálni új lépéseket is, márha sikerül:D

kovimi

Jump, jump, a little higher :D A mostani neoraveken azért szokott lenni jumpstyle, ott lehet szórakozni a tánccel is :D vagy tudtok valami másik bulit is?

Homlok

Rosszul tudod.:(
http://www.youtube.com/watch?v=14Dn5x5H5iE
Pl:155 Beat/Minute(ütésperperc)
Nem csak "tuci-tuci"-nál hanem minden könnyűzenei irányzatnál.
Meghatározza a zene tempóját.

Kennykee

BPM - Bass Per Minute ha jól tudom. a BPM egy mérőszám, tuci-tuci zenére használják.

f.szkalap

botsi ha hujye kérdést teszek fel de mi az a bpm???